
Malzemeler
3 adet patlıcan (Kişi sayısına göre değişir)
3 adet kabak
4 adet patates
2 adet yeşil domates
2 diş sarmısak
1 adet domates
1/2 yemek kaşığı salça
1 adet biber
5-6 adet arpacık soğan
1 adet ay şeklinde doğranmış soğan
2 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı
3 adet kabak
4 adet patates
2 adet yeşil domates
2 diş sarmısak
1 adet domates
1/2 yemek kaşığı salça
1 adet biber
5-6 adet arpacık soğan
1 adet ay şeklinde doğranmış soğan
2 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Bütün malzemeler çiğ olarak sırayla patates alta gelmek suretiyle, patlıcan,kabak,domates,soğan sıralanır.En üstüne 2 bardak suyla sulandırılmış salça dökülür, üzerine zeytinyağı gezdirilir, tuzunu da ilave ettikten sonra alüminyum folfoyla kapağını kapatıp 40-45 dakika pişirilir.Piştikten sonra demlenmeye bırakılır, servise yakın isteğe bağlı üzerine maydonoz serpiştirilir...İlk defa yaptım ama sonuç harikaydı, herkes çok beğendi.Diğer etli yemeklerin yanında bu çok hafif kaldı...Afiyet olsun :)))))
0 yorum: