Gerekli Malzemeler : (12 Ad. Muffin için)
• 100 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
• 100 gr toz şeker (~ 1 su bardağı)
• 300 gr un (~ 2,5 su bardağı)
• 250 ml süt
• 1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
• 2 ad. orta boy küp doğranmış elma
• ½ su bardağı ceviz
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 çimdik tuz
• 100 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
• 100 gr toz şeker (~ 1 su bardağı)
• 300 gr un (~ 2,5 su bardağı)
• 250 ml süt
• 1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
• 2 ad. orta boy küp doğranmış elma
• ½ su bardağı ceviz
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 çimdik tuz
Üzerine serpmek için :
• 1 yemek kaşığı pudra şekeri
1. Fırını 180 ºC’ye ayarlıyoruz.
2. Muffin kağıtlarımızı kalıbımıza yerleştiriyoruz
3. Toz şeker, hafifçe çırpılmış yumurta, oda ısısında yumuşamış tereyağı ve sütü derin bir kapta çırpıyoruz.
4. Mikseri bırakıp tahta bir kaşık yardımı ile elenmiş un, kabartma tozu, tuz ve tarçından oluşan kuru malzemeleri çırptığımız karışıma ilave ediyoruz.
5. Kuru malzemeler gözden kayboluncaya kadar karıştırıp küp doğranmış elma ve cevizi de ekliyoruz.
6. Kaşık yardımı ile muffin kağıtlarımıza paylaştırıp, önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 25-30 dk. pişiriyoruz.
7. Tel ızgara üzerinde soğutup, süzgeç ile pudra şekeri serpiştiriyoruz.

0 yorum: