22 Ocak 2014 Çarşamba

Kırpık Poğaça




Malzemeler:
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı çiçekyağı
İçine:
  • 100 gr beyaz peynir
  • maydanoz
  • 2-3 çorba kaşığı süt
Yapılışı:
  • Un, tuz ve şekeri, hamuru yoğuracağınız kaba alarak karıştırın.
  • Maya, yumurta, süt, su ve yağı ilave ederek, iyice yoğurun.
  • Hamurun üstünü kapatıp, 30-40 dakika ılık bir yerde mayalanması için bırakın.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sıralayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürerek 10 dakika daha bekletin. (Ben bazılarına susam ve çörekotu koydum.)
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin.
  • Ayrı bir kapta beyaz peyniri sütle ezin.
  • Soğuyunca ikiye kesip, beyaz peyniri arasına sürün ve maydanoza bulayın. 

Previous Post
Bir Sonraki Yazı

0 yorum: