Malzemeler:
1 kg kuşbaşı et
Tuz
(İsteğe bağlı 1 kaşık tereyağı)
Hazırlanışı:
1. Etleri tencereye koyuyoruz, normal ateşte etler suyunu salana kadar birkaç defa karıştırıyoruz.(Etler biraz yağlı olduğu için ben ekstra yağ koymadım, etinizin durumuna göre yağı daha önce koyabilirsiniz)
2. Kısık ateşte arasıra karıştırıyoruz.
3. Etlerimiz suyunu çekene kadar kavuruyoruz.Etlerimiz piştiği halde hala tencerede su varsa, ocağın altını açalım, suyunu çekene kadar başında bekleyelim.(Kaza bela etleri yakmayalım :))) Eğer isterseniz suyunu çekmeye yakın 1 kaşık tereyağı ekleyebilirsiniz.
4. Daha sonra tercihe göre pirinç veya bulgur pilavıyla servis yapabiliriz.
0 yorum: