22 Temmuz 2016 Cuma

Yayla Çorbası



Malzemeler:

1,5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay bardağı yıkanmış pirinç
2 su bardağı yoğurt
2 litre soğuk su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
tuz

Hazırlanması:

1. Su hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın. devamlı karıştırarak suyu ekleyin.
2. Yüksek ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak çorbayı kaynayana kadar pişirin. kaynayınca altını kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
3. Pirinçler yumuşayınca altını kapatın. Bu arada tereyağını eritip nane ile karıştırın. bunu çorbaya ilave edin. servis yapmadan hemen önce tuzunu ilave edin.
Previous Post
Bir Sonraki Yazı

0 yorum: